Forlaget Duran Publishings produksjon 2014 - 2015.

Serien Scandinavian Folklore popularitet har overgått forventningene. Den første Vol I, har allerede blitt trykket i annet opplag og totalt 10.000 bøker i serien har blitt solgt i Sverige siden 2011. I Norge, har den første boken blitt utgitt i en helt norsk versjon under tittelen "Drakt og Prakt" fra Capplen Damm.
     I mai kommer boken "Bunader og tradisjoner fra Setesdal" i samarbeid med Setesdalsmuseet og Norsk Ordbok 2014, en coffe-table-bok med flere hundre bilder, og med tekster på norsk og engelsk. Frem til publiseringen våren 2016 fortsetter arbeidet med boken om de nordiske brud- og bryllupstradisjonene i "KRONEBRUDEN". Boken er gjort i samarbeid med flere museer, foreninger og private samlere med sikte på å vise den store variasjonen og fantasien som ble brukt til å pryde den folkelige bruden for to hundre år siden.

Ny bok

Bunader og tradisjoner fra Setesdal
Format: 24x32 cm, 186 sidor
ISBN 978-91-980785-3-4  

Dette er en bok i coffee-table format med hundrevis av fotografier av folk og draktskikk i Setesdal. Her kan man se livet i dalen et helt år fra tidlig vår til jul. Setesdal har en av de eldste bunadtradisjonene i Norge og fotografiene viser den store bredden i drakter som blir brukt til både hverdag og fest. Vi besøker gårder, kirker og over 500 år gamle bruk, endatil en dampbåt fra 1867 som fremdeles brukes på Byglandsfjorden i dag.

Tekst og foto av Laila Durán i samarbeid med Setesdalsmuseet og Oslo Universitet.
Norsk og engelsk tekst.

Scandinavian Folklore II

Scandinavian Folklore Vol. II
Str: 24x32 cm, 240 sider
ISBN 978-91-633-8316-8

I denne andre boken i serien Scandinavian Folklore har fotografen og forfatteren Laila Durán brukt nok et år på reiser i Skandinavia.
     Reisene fra Sàpmi i nord, til svenske Skåne og norske Sørlandet i sør, har gitt uforglemmelige møter med mennesker som opprettholder sin tekstile kulturarv og tradisjoner. Over hele Skandinavien er det en levende interesse for bunader, folkedrakter og lokalt inspirerte drakter.
     Laila Durán har samarbeidet med museer, men har også blitt invitert til private hjem. Her viser hun draktene og deres tradisjoner til både hverdag og fest.

Tekst og foto: Laila Durán.
Norsk, svensk og engelsk tekst.
» Se eksempel på sider

 

Populære Bunader

Populære Bunader.
Str: 15x21 cm, 66 sider.
ISBN: 978-91-980785-1-0
Pris 53.- NKR www.adlibris.no 
Pris 63.- SKR www.adlibris.se

Med fokus på festbunadene som ble laget på begynnelsen av 1900-tallet, presenterer fotografen og forfatteren Laila Durán mer en tretti forskjellige bunader fra hele landet. Boken er laget som en enkel oversikt over noen av de mest populære bunadene i Norge. Her vises 100 fargerike fotografier fra områder der folkedrakten gikk i ubrutt tradisjon over til bunad, og fra de steder der de broderte bunadene ble laget etter forelegg fra gamle plagg og gjenstander.

Norsk og engelsk tekst.

Scandinavian Folklore III

Scandinavian Folklore Vol. III
Str: 24x32 cm, 240 sider
ISBN 978-91-980785-0-3

Den nye boken i Scandinavian Folklore-serien er Vol. III.
På sine reiser fra den samiske kulturen i nord, til Sørlandets strender og svenske Skåne, formilder fotografen Laila Durán mer av bunad- og folkedrakttradisjonen som fremdeles er levende i dag. Med fokus på hverdagsliv, håndverk og lokale tekstiltradisjoner, gir hun dere nok en utgave med mer enn 600 spektakulære bilder.

Tekst og foto: Laila Durán.
Norsk, svensk og engelsk tekst.

Scandinavian Folklore I


Scandinavian Folklore Vol. I
Str: 24x32 cm, 240 sider
ISBN 978-91-633-8318-2

Scandinavian Folklore er en serie på tre bøker ment som en populær beskrivelse og inspirasjon til alle som er interessert i gamle tradisjoner og skikker knyttet til de nordiske folkedraktene og bunadene.
     Bilder av både gamle og nye bunader viser at bunadtradisjonen sjelden er statisk, men har ofte vært påvirket både av tidens mote og brukerens personlighet.
     Fotografen og forfatteren Laila Durán har samarbeidet med flere private samlere og museer for å kunne presentere de tradisjonelle folkedraktene og bunadene fra Norge, Sverige og de samiske områdene.
     Bildene viser både hverdagslivet og livets store festligheter, og er fotografert i årets skiftende årstider fra det arktiske nord til sør i Skandinavia.

Tekst og foto: Laila Durán.
Norsk, svensk og engelsk tekst.
» Se eksempel på sider

Broderte Bunader

Pris 246.- NKR www.adlibris.no
Pris 258.- SKR www.adlibris.se

Som en av få i Norge som forsker på bunad har kulturhistoriker Anne Kristin Moe fordypet seg i de broderte bunadenes historie, fra broderte folkedrakter til bunadmønster i treskjæring og rosemaling. Aldri før har så mange av Norges mest kjente bunader blitt vist sammen med foreleggene.
I boken vises flere hundre av Laila Duráns fantastiske fotografier av både gamle og nye bunader. Nå får man se bunadene på en måte man aldri før har sett i de historiske interiørene der de engang ble brukt, og i den storslåtte naturen der de gjerne ble presentert for snart hundre år siden. Her vises nye bilder sammen med historiske bilder som ikke tidligere er publisert.