Förlaget Duran Publishings produktion 2014 - 2015.

Serien Scandinavian Folklores popularitet har varit över förväntan. Den första Vol I, har redan tryckts i ett andra upplag och totalt har 10 000 böcker i serien sålts i Sverige sedan 2011. I Norge har den första boken getts ut i en helt norsk version under rubriken "Drakt og Prakt" från Capplen Damm. 
     I maj kommer boken "Bunader og tradisjoner fra Setesdal" i samarbete med Setesdalsmuseet och Norsk Ordbok 2014, coffe-table-bok med hundratals bilder och texter på norska och engelska. Fram till utgivningen våren 2016 fortsätter arbetet med boken om de nordiska bröllopstraditionerna "KRONBRUDEN". Boken görs i samarbete med flera museer, föreningar och privata samlare med syfte att visa den stora variation och fantasi som användes för att smycka den folkliga bruden två hundra år sedan.

Ny bokBunader og tradisjoner fra Setesdal
Format: 24x32 cm, 186 sidor
ISBN 978-91-980785-3-4  

Boken "Bunader fra Setesdal" släpps på våren 2015. Detta är en coffe-table-book med hundratals foton av bunader och folk boende i Setesdal i Norge. Här visas livet i dalen över ett år, från tidig vår fram till jul. Setesdal har en av de äldsta bunadtraditionerna i Norge och bilderna visar den stora textila rikedom och variation av dräkter som används både till arbete på gården, till vardags och till de stora festerna.
    Laila Durán besöker gamla gårdar, vackra kyrkor och flera hundra år gamla fäbodar fortfarande fulla av liv. Även en gammal dampfärja från 1867 som fortfarande går i trafik på Byglandsfjorden idag har hon besökt.

Boken är gjord av fotografen och författaren Laila Durán i samarbete med Setesdalsmuseet och Norsk Ordbok 2014.
Text på norska och engelska.

Scandinavian Folklore II

Scandinavian Folklore Vol. II
Format: 24x32 cm, 240 sidor
ISBN 978-91-633-8316-8

I den andra boken i serien Scandinavian Folklore har fotografen Laila Durán rest i Skandinavien under ännu ett år. Resorna från Sameland i norr, till Skåne och Sørlandet i söder, har varit fyllda av möten med människor som värnar om sitt textila arv och traditioner. Intresset för bevarande av lokalt präglade dräkter och bunader är stort i hela Norden. Laila Durán har både samarbetat med museer med dräktsamlingar och blivit inbjuden till privata hem för att dokumentera dräkttraditioner i vardag och fest.
Boken är en populärt upplagd bok avsedd som inspiration för alla som är intresserade av folklig kultur och skandinaviska dräkttraditioner.
» Se exempel ur bokenPopulære Bunader

Populære Bunader.
Format: 15x21 cm, 66 sidor.
ISBN: 978-91-980785-1-0

Med fokus på de norska bunader som gjordes i början av 1900, presenterar fotografen och författaren Laila Durán mer än trettio olika bunader från hela landet. Boken är utformad som en enkel översikt över några av de mest populära bunaderna i Norge.
Här visas 100 färgrika fotografier från områden där folkdräkterna gick i obruten tradition över till att bli bunad, och från de platser där de populära broderade bunaderna designades med utgångspunkt i de broderier som fanns på gamla kläder och där man lät sig inspireras av gamla snidade och målade föremål.
Text på norska och engelska.

 

 

 

Scandinavian Folklore III

Scandinavian Folklore Vol. III
Format: 24x32 cm, 240 sidor
ISBN 978-91-980785-0-3

I denna tredje och sista bok i serien Scandinavian Folklore ger fotografen och författaren Laila Durán dig ännu en volym med mer än 600 spektakulära bilder av folkdräkter från Skandinavien.
Från resorna i norr och den samiska kulturen, till kusten på norska Sørlandet och svenska Skåne i söder, besöker hon museer och privata samlare som delar med sig av sin stora kunnskap.
Med betoning på vardagslivet, hantverk och lokala textila traditioner får du möta människor i varje skede av livet. De nordiska folkdräkterna och bunaderna, som de används till vardag och fest, har stor variation och traditionerna är i högsta grad levande i dag.

 

 

 

Scandinavian Folklore I

 

Scandinavian Folklore Vol. I
Format: 24x32 cm, 240 sidor
ISBN 978-91-633-8318-2

Scandinavian Folklore är en populärt upplagd bok avsedd som inspiration för alla som är intresserade av folklig kultur och skandinaviska dräkttraditioner. Här avbildas både gamla och nygjorda plagg som visar att dräktskicket sällan är helt statiskt utan ofta återspeglar både tidens mode och bärarens personlighet.
Fotografen Laila Durán har samarbetat med museer och privata samlare i Sverige, Norge och Lappland. Bilderna visar dräkter både till vardag och fest, från norr till söder, och följer de skandinaviska årstidernas växlingar.
» Se exempel ur boken

Titeln är till salu under Sveriges
BOKREA 2016, feb-mars.